iShares MSCI Emerging Markets Minimum Volatility UCITS ETF

Voor ieder probleem een ETF. Bij emerging markets kan het nogal eens flink te keer gaan. Forse correcties zijn dan geen uitzondering. Deze ETF van iShares is dan de oplossing. Het is een lage volatiliteit ETF.

Aandelen in deze ETF hebben het kenmerk minder te dalen bij dips en correcties. Beetje rustiger slapen dus. Nu is volatiliteit geen sector maar om in emerging markets te gaan beleggen is deze ETF wel erg geschikt. Dat is de reden dat ik hem er toch bijgezet heb.

Deze ETF van iShares volgt de MSCI Emerging Markets Minimum Volatility Index. Er zijn maar liefst meer dan 250 aandelen opgenomen in deze ETF. De verdeling is dan ook nog eens over 18 landen. De aandelen zijn dan ook nog onderverdeeld in 10 sectoren.

Een betere spreiding is bijna niet mogelijk zeker omdat het hier dan ook nog eens om aandelen gaat die goed crisis bestand zijn.

Bij de landen is China met 18% het grootst. Daarna komt Taiwan met 17% en Zuid-Korea met 12%. Dat de financiële sector met bijna 30% het grootst is dat is geen verrassing. Basis consumentengoederen (dagelijks eten en drinken) zijn goed voor 13%. Zonder mobieltje kunnen we ook niet meer en telecommunicatie is 12%.

Bij de individuele aandelen geen opvallend grote wegingen want het grootste bedrijf heeft iets meer dan 1%. Het is een fysieke ETF dus iShares koopt de aandelen.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 6 Emerging Markets sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares MSCI Emerging Markets Minimum Volatility UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker:  EMV

ISIN: IE00B8KGV557

Valuta: Euro

Beurs: Milaan