Global X Copper Miners ETF

Vanuit de industrie is er een grote vraag naar koper. Daarom is koper niet te vergelijken met goud en zilver. Goud en zilver worden zeker ook industrieel toegepast maar moeten het ook hebben van hun beleggingswaarde.

Beleggen in koper is niet zo gebruikelijk. Professionele handelaren in metalen meestal uit de recycle sector houden vaak wel grote kopervoorraden aan in afwachting van betere prijzen. Maar over het algemeen is de industrie en dus de stand van de economie bepalend voor de prijs van koper.

Een deel van het koper komt van recycling maar het grootste deel komt rechtstreeks uit de kopermijnen. Door vraag en aanbod komt de koperprijs tot stand.

Een grote vraag naar koper en dus een flink groeiende wereldeconomie is nodig om een hoge koperprijs te krijgen. Een terugvallende wereldeconomie zorgt meteen voor een te groot aanbod en instortende prijzen.

Uiteraard zijn de koersen van kopermijnen direct afhankelijk van de koperprijs. Ook bij koper kunnen de koersen van de kopermijn aandelen harder stijgen en dalen dan de koperprijs. 400% verschil over een paar jaar tijd is zeker mogelijk.

Deze kopermijnen ETF van Global X volgt de Solactive Global Copper Miners Total Return Index. Er zijn ongeveer 25 kopermijnen in deze ETF opgenomen. Met bijna 40% komen de meeste mijnen uit Canada. Australië met 15% staat op de tweede plaats. Het derde land is het Verenigd Koninkrijk met ook 15%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 12 grondstoffen sector ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Global X Copper Miners ETF info:

 

Uitgever ETF: Global X

Ticker: COPX

ISIN: US37950E8619

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca