Lyxor Commodities CRB Thomson Reuters/Corecommodity UCITS ETF

Hadden ze bij lyxor geen korte naam kunnen verzinnen? Belangrijker dan de naam is uiteraard wat we met deze ETF kunnen. Deze ETF van Lyxor volgt de Thomson Reuters/CoreCommodity CRB Total Return Index.

In de index en deze ETF zijn een breed palet van grondstoffen en basismaterialen opgenomen. Het is dus mogelijk om met deze ene ETF ineens in zowat alle grondstoffen en basismaterialen te beleggen. Dat maakt deze ETF heel interessant.

Beleg je slechts in 1 grondstof dan kun je te maken krijgen met problematiek van juist die ene grondstof. Daardoor kunnen prijzen dan toch wel eens wat onvoorspelbaar stijgen of dalen. Maar met deze ETF gooi je ze allemaal op 1 hoop en is er dus een veel betere spreiding.

Prijzen van grondstoffen en basismaterialen volgen altijd de stand van de economie. Door de spreiding kun je dit ook de economie ETF noemen. Een betere economie zal de koers doen stijgen. Een tegenvallende economie zal de vraag naar grondstoffen en daarna ook de prijs doen dalen en dus zal ook de koers van deze ETF dan ook gaan dalen.

Olie heeft met 20% de grootste weging in deze ETF. Daarna volgen; vee, goud, koper, soja, aluminium, gas, mais, cacao, katoen, suiker en koffie o.a. met ieder ongeveer 5%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 grondstoffen en edelmetalen ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor Commodities CRB Thomson Reuters/Corecommodity UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: CRB

ISIN: FR0010270033

Valuta: Euro

Beurs: Euronext Parijs