Achteraf nog een ETF kopen

Beleggers die net klant zijn geworden willen het liefst meteen aan de gang. Ze vragen dan wat de openstaande ETF posities zijn en willen alsnog instappen. Achteraf nog instappen wil ik afraden.

Ook bezoekers van deze website die gratis alle transacties ouder dan een maand kunnen zien wil ik afraden om op basis van oude kooptransacties nu nog te kopen.

Er zijn meerdere redenen om niet op basis van oude transacties nu nog een ETF te kopen. Ik leg het hieronder uit.

1. Dagelijks komt er nieuws naar buiten dat van invloed is op beleggingen. Het zorgt ervoor dat er constant nieuwe afwegingen gemaakt moeten worden. De onderbouwing om enkele maanden geleden een ETF te kopen kan op de dag van vandaag niet meer geldig zijn.

2. Is de koers van een eerder gekochte ETF inmiddels al gestegen dan zal met later instappen een deel van het rendement niet meer te behalen zijn.

3. Is de koers van een eerder gekochte ETF nu lager dan lijkt het misschien een prachtkans om nu voor een nog lagere koers te kunnen instappen. Toch is dat geen goed idee.

Onder die in de min staande ETF’s zitten nu juist de achterblijvers waar veel langer dan gemiddeld op rendement gewacht moet worden. Nog erger er kunnen enkele miskleunen onder zitten die later misschien met verlies verkocht moeten worden.

4. De inmiddels al met succes verkochte ETF’s zijn belangrijk voor het uiteindelijke rendement. Echter met later nog instappen is het niet meer mogelijk om deze succesvolle transacties nog te doen.

Conclusie: Op basis van oude kooptransacties later nog instappen kan een totaal ander resultaat opleveren. In de meeste gevallen een veel slechter resultaat.

Wachten op ETF kooptransacties

Het is beter om te wachten tot er ETF’s gekocht worden. Deze aankopen komen meestal in golfbewegingen. Meer bij dalende beurzen en minder bij stijgende beurzen.

Blijf bij aankopen zelf goed in de gaten houden dat u een goede spreiding over meerdere groepen heeft. Het zal een tijdje duren voordat u uw gehele budget kunt beleggen. De beloning voor uw geduld zal een veel hoger rendement zijn.

Onze goudmijn- en zilvermijnwebsites volgen een andere strategie. Die maken gebruik van buy and hold. Nieuwe klanten kunnen bij de zilvermijn- en goudmijnwebsites wel direct bij de eigen broker de aandelen kopen. 

Bekijk al mijn korte en lange termijn transacties: Klik hier

Mijn transacties volgen + direct een e-mail: Klik hier