Guggenheim China Technology ETF

Allereerst de term technology zie dat niet als techniek. Deze ETF belegt in informatie technologie of simpelweg alles wat met internet te maken heeft. Het mag duidelijk zijn dat er overal ter wereld nog groei te verwachten is in de internet sector.

Zeker opkomende landen als China zijn inmiddels aan een enorme inhaalslag begonnen. Nog steeds verwacht ik een aanhoudende groei in het internet gebeuren en zeker ook in China.

Aziaten hebben nu eenmaal nog meer dan wij Europeanen een goede feeling met alles wat met internet te maken heeft. Bedenk daarbij ook dat de afstanden in China altijd groot zijn.

Ook de infrastructuur met winkels en shoppingcenters is nooit zover tot ontwikkeling gekomen als in de westerse wereld. Veel Chinezen zijn nooit in staat geweest om veel consumentgoederen in winkels te kopen. De winkels waren er niet en het geld om iets te kopen ook niet.

Men slaat de tientallen jaren van gezellig winkelen in de stad zoals wij die gekend hebben na de tweede wereldoorlog gewoon over. Zeker de jongere generatie omarmt daardoor het internet. Een enorme groeimarkt dus. Maar wel een met af en toe tegenslagen en bubbels uiteraard.

Deze ETFG van Guggenheim volgt de AlphaShares China Technology Index. Er zijn ongeveer 75 aandelen opgenomen. Het grootste bedrijf hoe kan het ook anders is Alibaba met 20%. Dan komt Tencent Holdings met 10%. Op de derde plaats is het Baidu met 6%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 13 Aziatische sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Guggenheim China Technology ETF info:

 

Uitgever ETF: Guggenheim

Ticker: CQQQ

ISIN: US18383Q1351

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca