iShares MSCI Mexico Capped UCITS ETF

Helaas komt Mexico vaak in het nieuws met corruptie en moordpartijen. Zoals veel Latijns Amerikaanse landen maakt de economie in Mexico nogal eens een achtbaanritje. Toch ben ik als belegger zeker niet negatief over Mexico.

Mexico heeft heel wat voordelen t.o.v.  Zuid Amerikaanse landen waarmee het vaak vergeleken wordt. Ten eerste natuurlijk de ligging direct grenzend aan de VS. In Mexico zijn de lonen nog erg laag en dat is dan ook de reden dat veel Amerikaanse bedrijven een productiefaciliteit in Mexico hebben.

Uiteraard is exporteren van Mexico naar de VS gewoon over land makkelijk en relatief goedkoop. Maar Mexico heeft ook heel veel grondstoffen. Het is de grootste zilver exporteur ter wereld. Er is ook veel olie en gas.

De combinatie grondstoffen, investeringen van bedrijven uit de VS en export naar de VS zorgen voor een stabiele basis onder de economie. Aan de andere kant is het de Mexicanen altijd nog gelukt om in goede tijden teveel risico te nemen en daarvan later de prijs te betalen.

Wachten tot het weer fout gaat en daarna instappen zal zeker succes opleveren. Opvallend bij deze Mexico ETF van iShares is dat niet zoals meestal de financiële waarden het grootst zijn maar de consumenten goederen.

Basis en luxe consumenten goederen zijn samen goed voor 40% en dat is fors. Telecommunicatie is bijna 20% en nog opmerkelijker is dat dit slechts 1 bedrijf is namelijk America Movil van Carlos Slim.

Een aantal Amerikaanse multinationals hebben ook een Mexicaanse vestiging en ook deze zijn opgenomen in deze ETF. Je moet dan denken aan Coca Cola, Walmarkt en Kimberly-Clark.

Ik beleg graag in Mexico omdat het er heel slecht of juist heel goed kan gaan. Zoiets zorgt dan altijd voor mooie instapkansen met op lange termijn een mooi rendement.

Het is een fysieke ETF dus iShares koopt de aandelen. Deze ETF keert geen dividend uit, het dividend blijft in de ETF.

Wilt u weten wanneer ik deze iShares MSCI Mexico Capped UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 geografisch bepaalde ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares MSCI Mexico Capped UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: CMEX

ISIN: IE00B5WHFQ43

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Amsterdam