Lynx ETF broker

Lynx is een Nederlandse broker die hard aan de weg aan het timmeren is en uiteraard ook ETF producten kan aanbieden. Nu is dat Nederlands niet helemaal waar want het handelsplatform komt van het van origine Amerikaanse Interactive Brokers.

Interactive Brokers is zelf ook actief als een hele grote internationale broker maar heeft ook zoals ze het zelf noemen dealers die gebruik maken van het handelsplatform maar onder eigen naam de markt op gaan.

Veelal lokale landelijke brokers gebruiken het handelsplatform van Interactive Brokers wat op zich heel slim is. Een kleine of startende broker zal enorme kosten moeten maken om een handelsplatform van de grond te krijgen en vaak is dit in een klein land gewoon niet terug te verdienen.

Het voordeel is ook dat men niet alleen meteen met een prachtige website en achterliggend platform kan starten maar ook nog eens meteen met bodemprijzen de markt in kan en een enorm breed aanbod van beleggingsproducten kan laten zien.

De marketing en het klantencontact is dan in handen van de dealer en in dit geval dus Lynx. Voordeel voor lynx is dat alle aandacht dan kan uitgaan naar de klant en niet naar de software. Dat Lynx dit ook nog eens heel goed afgaat blijkt uit alle prijzen die men de afgelopen jaren gewonnen heeft op het gebied van klanttevredenheid.

Lynx heeft ook op het gebied van ETF producten een heel breed aanbod. De brokerkosten voor een ETF behoren ook nog eens tot de laagste in Nederland. Inmiddels is Lynx brokers ook al in een aantal andere landen actief wederom een bevestiging dat ze daar goed bezig zijn.

Hoe ik +21% jaarrendement kan maken. Klik hier

Bekijk mijn korte en lange termijn ETF transacties. Klik hier