Lyxor Hong Kong (HSI) UCITS ETF

De Hang Seng index afgekort de HSI is de index van de beurs in Hong Kong. In de HSI zijn de 50 grootste bedrijven opgenomen van alle aan de beurs in Hong Kong genoteerde bedrijven. Weging gebeurd op basis van marktkapitalisatie.

Er is wel een bovengrens van 10% zodat 1 bedrijf nooit te zwaar op de index kan drukken. Vooral banken en verzekeraars drukken een flink stempel op de HSI want ongeveer 50% van de HSI  wordt bepaald door deze sector.

Verwar deze index niet met beleggen in China want Hong Kong staat hier grotendeels los van. De HSI bestaat al lang sinds eind jaren 60. Omdat Hong Kong economisch ver voor lag op een groot deel van de rest van Azië destijds zagen veel beleggers de HSI als een toonaangevende beurs voor de gehele regio.

Misschien was dit vroeger wel een beetje zo maar nu de gehele Aziatische regio economisch ook gigantisch is gaan groeien staat de HSI toch meer op zichzelf. Ik heb gekozen voor een ETF van Lyxor omdat deze in Euro’s is en gewoon genoteerd is aan de Parijse beurs.

Wilt u weten wanneer ik deze Lyxor Hong Kong (HSI) UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 12 indextrackers: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor Hong Kong (HSI) UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: HSI

ISIN: FR0010361675

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs