iShares Asia Pacific Dividend UCITS ETF

Dividend is natuurlijk geen sector. Maar deze in Amsterdam genoteerde dividend ETF mag toch niet ontbreken. Naast Azië is ook de Pacific in deze ETF opgenomen.

Het gaat dan om Australië en Nieuw-Zeeland. Beiden landen zijn met hun economieën behoorlijk afhankelijk geworden van Azië dus is het niet zo gek om ze erbij te nemen. Uiteraard is het uitgangspunt van deze ETF het dividend dat bedrijven betalen.

Deze ETF van iShares volgt de Dow Jones Asia / Pacific Select Dividend 30 index. In totaal zijn er slechts ongeveer 30 verschillende aandelen opgenomen.

Het grootste bedrijf is het industriële bedrijf Monadelphous Group met 7%. Daarna komt een bedrijf in luxe consumentengoederen Giordana International met 6%. Op de derde plaats het industriële bedrijf Mineral Resources met 4%.

De financiële waarden zijn de grootste sector met 26%. Daarna komen de industrie met 23% en telecommunicatie met 16%. Eens per kwartaal volgt er een dividenduitkering. Het is een fysieke ETF dus iShares koopt alle aandelen.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 13 Aziatische sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares Asia Pacific Dividend UCITS ETF info:

 

Uitgever: iShares (BlackRock)

Ticker: IAPD

ISIN: IE00B14X4T88

Valuta: Euro

Beurs: Amsterdam