Global X Brazil Consumer ETF

Brazilië is jarenlang een groeiwonder geweest. Inmiddels zijn de beste jaren wel voorbij. Dat wil niet zeggen dat er geen kansen meer liggen maar het is wel oppassen. De economie van Brazilië heeft altijd grote ups en downs gekend.

Nu hebben consumentenbestedingen uiteraard ook altijd last van een mindere economie maar vaak wel minder dan andere sectoren. Heel veel consumentenproducten horen nu eenmaal bij de basis behoefte zoals eten en drinken.

Bedrijven in de consumentensector zijn ook vaak in staat om door wat kostenbesparingen de cijfers redelijk op peil te houden. Bij economische tegenwind kan het dus heel interessant zijn om juist in de consumentensector te beleggen. Het juiste instapmoment kiezen is dan natuurlijk wel heel belangrijk.

Deze consumer ETF van Global X volgt de Solactive Brazil Consumer Index. Er zijn meer dan 35 Braziliaanse aandelen opgenomen uit allerlei verschillende branches.

De grootste branche is die van fabrikanten van drinken, voedsel en tabak met bijna 30%. Supermarkten zijn goed voor bijna 15%. Bedrijven die allerlei services leveren aan consumenten hebben een aandeel van 12%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 6 Emerging Markets sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Global X Brazil Consumer ETF info:

 

Uitgever ETF: Global X

Ticker: BRAQ

ISIN: US37950E8460

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca