WisdomTree (ETFS) Coffee

De koffiebonen ETF. Deze ETF van WisdomTree volgt de  Bloomberg Coffee Subindex. De prijs van koffie komt uiteraard tot stand door het evenwicht tussen vraag en aanbod. De vraagkant is daarbij heel stabiel zonder grote schommelingen.

De aanbodkant is dat zeker niet en dus kun je stellen dat de koffieprijs vrijwel uitsluitend door het aanbod tot stand komt. Koffiebonen komen uiteraard van de koffieplant.

Met alle gewassen is het zo dat goede en slechte oogsten elkaar afwisselen. Te droog of juist te nat, plantenziektes of beestjes kunnen een oogst doen mislukken. Koffieplantages komen ook voor in onstabiele landen en een oorlogje hier of daar kan dan ook nog voor schaarste en hogere prijzen gaan zorgen.

Ellende en tegenvallers uit welke hoek dan ook krijgen het vaak voor elkaar om de koffieprijs te laten verdubbelen of verdrievoudigen. Hoe moet je hier als belegger mee omgaan? Uit historische data blijkt dat als de koffieprijs een aantal jaren erg laag is geweest er altijd wel iets voorvalt waardoor de prijzen omhoog schieten.

Speculanten stappen dan ook meteen in en dat doet de prijs dan vaak in relatief korte tijd verdrievoudigen. Bij lage prijzen langzaam een positie opbouwen kan dus geen kwaad ook al kan het even duren voordat het rendement komt.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 grondstoffen en edelmetalen ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

WisdomTree (ETFS) Coffee info:

 

Uitgever ETF: WisdomTree

Ticker: COFF

ISIN:  GB00B15KXP72

Valuta: Euro

Beurs: Borsa Italiana