Global X China Financials ETF

Dit is de Chinese banken en verzekeraars ETF. Daarnaast zitten er ook nog wat investeerders tussen met name vastgoed investeringsmaatschappijen.

De economie van China kant nog steeds een ongekende groei. De markt voor banken en verzekeraars is dan ook nog steeds groter aan het worden.

Maar er zijn zeker ook wel risico’s want men smijt wel heel gemakkelijk met het geld in China. Banken zijn in China toch wel een tikje overmoedig.

Forse correcties zo nu en dan zijn zeker te verwachten. Ik zie het als groeistuipen want het totaal plaatje voor de lange termijn blijft positief. Dit zal geen ETF zijn waarvan je altijd rustig kunt blijven slapen. Actief beleggen met op tijd instappen maar nog belangrijker er ook weer op tijd uit kan wel voor prachtige rendementen gaan zorgen.

Deze ETF van Global X volgt de Solactive China Financials Total Return Index. Er zijn ongeveer 45 verschillende aandelen in opgenomen. De drie grootste zijn; de China Construction Bank, de Ind & Comm bank of China en de Bank of China met ieder ongeveer 9%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 13 Aziatische sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Global X China Financials ETF info:

 

Uitgever ETF: Global X

Ticker: CHIX

ISIN: US37950E6068

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca