Lyxor ETF

De ETF afdeling van Lyxor maakt onderdeel uit van Lyxor Asset Management. Naast vele ETF producten biedt Lyxor Asset Management ook andere beleggingsproducten aan maar ongeveer de helft van het belegde vermogen zit in ETF producten.

Lyxor is een Frans bedrijf met als eigenaar de Franse bank Societe General. Lyxor richt zich met name op Europa en heeft ook een kantoor in Nederland, daarnaast is men ook actief in de VS en Azië.

Lyxor is al sinds 2001 bezig met de ETF markt en is zeker in Europa uitgegroeid tot een speler van formaat. Lyxor heeft meer dan 200 verschillende ETF’s in de aanbieding en is daarmee een heel goed alternatief voor de grote Amerikaanse aanbieders.

Als ETF belegger heb je vaak de neiging om voor iShares, Vanguard of SPDR te kiezen maar daarmee kies je automatisch ook voor de Yanks. Voor een goede spreiding ook geografisch is een Europese ETF aanbieder van formaat zeker een goed alternatief.

Ik dwing mijzelf altijd bewust ook met ETF aanbieders zoveel mogelijk te spreiden. Daardoor verplicht ik mijzelf ook naar Europese ETF aanbieders zoals Lyxor en uiteraard ook naar onze Nederlandse Think te kijken.

Hoe ik +21% jaarrendement kan maken. Klik hier

Bekijk mijn korte en lange termijn ETF transacties. Klik hier