SPDR MSCI World Financials UCITS ETF

Deze ETF van SPDR volgt de MSCI World Financials index. In deze index zijn in totaal 300 grote financiële bedrijven opgenomen verspreid over de gehele wereld. Uiteraard zijn er veel bekende banken in deze ETF opgenomen.

Maar er zitten ook enkele andere financiële instellingen in. Zo vinden we op de vijfde plaats Berkshire Hathaway het beleggingsbedrijf van Warren Buffett.

Tijdens en kort na de kredietcrisis heeft deze sector het uiteraard erg zwaar gehad. Maar deze tijden liggen al weer jaren achter ons en de sector is zich behoorlijk aan het herstellen. Nog meer herstel en dus hogere koersen zijn te verwachten.

Aan de andere kant is al het gevaar helaas nog steeds niet geweken. De financiële sector staat er wel beter voor maar is nog steeds niet zo gezond als decennia geleden het geval was. De rentes zijn voor lange tijd zeer laag geweest en de steun van centrale banken enorm.

De vraag zal dan zijn hoe de financiële sector zich gaat houden als de rente gaat stijgen en het vangnet van de centrale banken een keer gaat verdwijnen.

Wells Fargo en JP Morgan Chase zijn met ieder bijna 4% de grootste in deze ETF van Amundi. Bank of America en Citigroup zijn met minder dan 3% de nummer 3 en 4.

Het grootste land is uiteraard de VS met 45%. De nummer 2 en 3 zijn Japan en het Verenigd Koninkrijk met ieder ongeveer 8%. Daarna komen Canada en Australië met ieder meer dan 6%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 Wereldwijde sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

SPDR MSCI World Financials UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: SPDR

Ticker: WFIN

ISIN: IE00BYTRR970

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Amsterdam