iShares MSCI EM Latin America UCITS ETF (Dist)

Deze ETF van iShares volgt de Latin America Emerging Markets MSCI index. Onder Latijns Amerika valt Zuid Amerika inclusief Mexico. Maar in veel landen die hieronder vallen zijn er weinig grote bedrijven te vinden die ook nog eens beursgenoteerd zijn.

Dat is de reden dat slechts enkele landen goed vertegenwoordigd zijn in deze ETF. Veel landen zijn niet opgenomen omdat ze niet als Emerging Markets gezien kunnen worden.

Brazilië is het economisch best ontwikkeld land en neemt dan ook ongeveer 50% in. Gevolgd door Mexico met meer dan 30%. De rest is verdeeld over wat kleinere landen zoals Chili, Colombia en Peru.

Er is een goede verdeling over de diverse sectoren met zoals we vaak zien de financiële waarden als grootste met bijna 30% in dit geval. Met meer dan 6% is het telecommunicatiebedrijf  America Movil het grootst van de opgenomen bedrijven. Ambev is de nummer 2 met meer dan 5%.

Een andere bekende naam is o.a. Petrobas en ook het mijnbouwbedrijf Vale zit in deze ETF. Een kenmerk van die Latijns Amerikaanse landen is wel dat ze een aantal jaren een geweldig groeiende economie hebben die daarna weer helemaal instort.

Een achtbaan belegging dus waar je op het juiste moment moet instappen en net voordat het eng gaat worden ook weer meteen uit moet.

Deze ETF van iShares heeft gewoon een notering in Amsterdam. Het is een fysieke ETF dus iShares koopt de onderliggende aandelen. Ieder half jaar is er een dividenduitkering.

Wilt u weten wanneer ik deze iShares MSCI EM Latin America UCITS ETF (Dist) koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 geografisch bepaalde ETF's: Klik hier

Volledige prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares MSCI EM Latin America UCITS ETF (Dist) info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: LTAM

ISIN: IE00B27YCK28

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Amsterdam