Lyxor MSCI World Health Care TR UCITS ETF

Deze ETF van Lyxor volgt de MSCI World Health Care index. Uiteraard is alles wat met onze gezondheid te maken heeft nog steeds een groeimarkt. Nog niet voor iedere ziekte of aandoening is al een oplossing dus nog volop groeipotentieel.

De bevolking wordt ook steeds ouder inclusief toenemende kwaaltjes die behandeld moeten worden. Ook komt goede gezondheidszorg steeds meer binnen bereik van mensen in onderontwikkelde landen.

Aangezien we er niet vanuit hoeven te gaan dat alle ziektes als vanzelf gaan verdwijnen zal de groeiende markt er nog wel even blijven.

In de MSCI World Health Care index zijn in totaal ongeveer 125 bedrijven opgenomen. Het bedrijf met de zwaarste weging is Johnson & Johnson met 6%. Daarna komt Novartis met 5%. Pfizer en Roche hebben ieder iets boven de 4%.

Op zich wel een mooie evenwichtige verdeling van alle bekende grote merken. Geen enkel bedrijf is zo groot dat het zijn stempel drukt op de index. Op de tiende plaats staat Bayer met bijna 3%.

Geografisch is de VS zoals zo vaak wel nadrukkelijk aanwezig met meer dan 60%. Het tweede land met 10% is Zwitserland. Daarna komt Japan met 5%.

Deze ETF van Lyxor is goed geschikt voor lange termijn beleggers. Maar een goedkoop instappunt afwachten is wel belangrijk. Het is een herbeleggingsindex die deze ETF volgt. Dividend uitbetalingen zijn er dus niet. Het dividend dat bedrijven uitbetalen wordt opgeteld bij de koers.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 7 Wereldwijde moderne sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor MSCI World Health Care TR UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: HLTW

ISIN: LU0533033238

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs