Global X China Materials ETF

De Chinese materialen ETF. Over wat voor materialen hebben we het dan? Voor de helft zijn dat allerlei metalen en de mijnbouw. De Chemie is goed voor 30%. Een kleine 20% komt voor rekening van allerlei bouwmaterialen.

China is een grote en snel groeiende economie. Uiteraard gaat zoiets wel af en toe samen met adempauzes. Maar voor de langere termijn blijf ik positief over China.

Het mag duidelijk zijn dat de bedrijven in deze ETF gaan profiteren van een sterk groeiende economie. Tijdelijke terugvallen in economische groei kunnen behoorlijk negatief uitvallen voor deze ETF. Maar zolang het lange termijn plaatje positief blijft zijn dat dan alleen maar mooie koopkansen.

Deze ETF van Global X volgt de Solactive China Materials Index. Er zijn alleen aandelen opgenomen die ook door buitenlandse investeerders gekocht kunnen worden. In totaal zitten er iets meer dan 30 aandelen in deze ETF.

Het grootste bedrijf is China Hongqiao Group met 6,5%. Daarna komt Nine Dragons Paper Holdings met 6%. Op de derde plaats vinden we Sinopec Shanghai Petrochemical Co met 5,5%. Veel bedrijven hebben ongeveer dezelfde weging dus wisselingen zijn mogelijk.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 13 Aziatische sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Global X China Materials ETF info:

 

Uitgever ETF: Global X

Ticker: CHIM

ISIN: US37950E2422

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca