iShares Nasdaq Biotechnology ETF

Biotechnologie was de sector om vanaf 2010 in te beleggen. Koersen bleven jarenlang maar doorstijgen. De vraag is dan altijd hoeveel beleggers al op de toekomst zijn vooruit gelopen.

Gaan de biotechnologie bedrijven al die verwachtingen wel waarmaken? Ik denk deels van wel. Maar net zo belangrijk gaan overnames worden.

Dit is nog een jonge sector met veel bedrijven die zijn opgezet met geld van investeerders. Na een aantal jaren willen die investeerders gaan cashen en dat gaat zorgen voor vele overnames.

Maar het grote probleem dat al die biotechnologie bedrijven hebben is dat het heel lang duurt alvorens de winsten gaan komen. Een goed product ontwikkelen is al zeer tijdrovend. Maar om het dan nog door de keuringen te krijgen is nog veel lastiger en kost nog meer tijd.

Ik ken iemand die een biotechnologie bedrijf had. Hij gaf aan dat het zelfs als het een succes is gewoon veel te lang duurt voordat investeerders kunnen cashen. Hij heeft nu een bedrijf in medische apparatuur met Nasdaq notering. De weg van idee naar verkoopbaar product is bij medische apparatuur veel korter.

Het grote gevaar bij biotechnologie aandelen is dat beleggers hopen op relatief snel resultaat. Maar een snel resultaat is onmogelijk bij biotechnologie.

Te weinig geduld hebben en teveel op zaken vooruit gelopen zijn kan koersen halveren. Bubbel gevaar is zeker aanwezig bij biotechnologie.

Deze ETF van iShares volgt de Nasdaq Biotechnology Index. Er zijn meer dan 140 Amerikaanse biotechnologie aandelen opgenomen in deze ETF. De grootste 5 bedrijven in deze ETF zijn: Biogen, Celgene, Gilead Sciences, Regeneron Pharmaceuticals en Amgen met ieder ongeveer 8%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 18 Amerikaanse sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares Nasdaq Biotechnology ETF info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: IBB

ISIN: US4642875565

Valuta: Dollar

Beurs: Nasdaq