SPDR S and P Retail ETF

De Amerikaanse economie is heel afhankelijk van consumentenbestedingen. De meeste economieën wereldwijd moeten het hebben van export.

In de VS echter drukken nog steeds de uitgaven van consumenten het zwaarst op de economie. Retail in de VS is dus een grote en volwassen sector geworden.

We mogen ook niet vergeten dat in tegenstelling tot veel andere landen de beleidsmakers in de VS dus ook veel kijken naar het welzijn van die retailbedrijven. In Europa en ook Nederland zijn overheden meer bezig met export en bekommert men zich niet om de plaatselijke “winkeltjes”.

Uiteraard is de retail sector in de VS erg afhankelijk van hoeveel centjes de consumenten in hun portemonnee hebben. Of ik moet eigenlijk zeggen hoeveel krediet men nog heeft bij credit card bedrijven.

Plastic geld en kopen op krediet zijn natuurlijk de motor achter consumentenbestedingen in de VS. Die motor moet blijven draaien en daarvoor zijn lage rentes en kansen op een job nodig. Hogere rentes en een stijgende werkeloosheid zijn niet goed voor deze retail ETF van SPDR.

Deze ETF van SPDR volgt de S&P Retail Select Industry index. In totaal zijn er meer dan 100 retailbedrijven opgenomen in deze ETF. Allerlei verschillende soorten retail bedrijven zijn opgenomen. Luxe winkels, speciaalzaken, auto gerelateerde bedrijven, internet, supermarkten, farmacie en etenswaren.

Opvallend is wel dat ieder van de meer dan 100 bedrijven een weging heeft van rond de 1%. Geen kolossen die echt hun stempel drukken dus.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 18 Amerikaanse sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

SPDR S and P Retail ETF info:

 

Uitgever ETF: SPDR (State Street Global Advisers)

Ticker: XRT

ISIN: US78464A7147

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca