Lyxor STOXX Europe 600 Media UCITS ETF

Deze ETF van Lyxor volgt de STOXX Europe 600 Media Net Return index. Nu is media best een breed begrip want veel televisiezenders vallen hier onder. Maar ook uitgevers van boeken en tijdschriften zitten in deze ETF. Er zitten ook nog een aantal bedrijven in die tevens actief zijn in de muziek en filmproductie.

Kortom een beetje een allegaartje. Muziek en film zal nog redelijk stabiel zijn. Maar alles wat op papier gedrukt wordt is toch echt op zijn retour. Televisie kan daarentegen nog wel wat groeien in Europa. Zeker als men goed weet in te spelen op betaalzenders.

Toch is dit niet echt een ETF waarvan ik  veel verwacht voor de toekomst. Zeker in Europa is de rek er toch wel een beetje uit.

Uitgevers van gedrukte media staan ook wel een beetje aan een dood paard te trekken. Niet tijdig een succesvolle internetstrategie ontwikkelen kan vernietigend uitpakken.

In totaal zitten er 28 bedrijven in deze Europese ETF van Lyxor. Het grootste bedrijf is in totaal Reed Elsevier met 14%. Dan komt Vivendi met 12%. Het derde bedrijf is WPP met 11%.

Bij de landen staat het Verenigd Koninkrijk op kop met 35%. Op de tweede plaats vinden we Frankrijk met 25%. Op de derde plek Ierland en Nederland met ieder 11%. Bij de valuta’s een gelijke verdeling ongeveer tussen Britse ponden en Euro’s.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 17 Europese sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor STOXX Europe 600 Media UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: MDA

ISIN: FR0010344929

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs