SPDR S and P Aerospace and Defence ETF

Een ETF vol met fabrikanten van oorlogstuig. Niet iedereen zal hierin willen beleggen om voor de hand liggende redenen. Laat ik maar niet de discussie aangaan of al dat wapentuig wel nodig is. Feit is dat het een grote markt is.

Het is ook een feit dat er eerder meer dan minder conflicten zijn in de wereld en we dus “helaas” waarschijnlijk ook nog over een groeimarkt kunnen spreken.

Uiteraard zit er ook nog een Aerospace deel in deze ETF. Logisch want ruimtevaart is heel nauw verbonden met defensie. Satellieten worden ook vaak voor defensie doeleinden ingezet. Maar ook fabrikanten van ruimtevaart technieken hebben vaak een defensietak.

Niet voor niets dus dat SPDR heel terecht de ruimtevaart en defensie op een hoop gooit. Deze ETF van SPDR volgt de S&P Aerospace & Defense Select Industry Index.

In totaal zijn er ongeveer 35 verschillende aandelen in deze ETF opgenomen. Alle bedrijven hebben een ongeveer zelfde weging waardoor er geen enkel bedrijf echt zijn stempel kan drukken. Opgenomen bedrijven zijn o.a. Raytheon, Lockheed Martin, Rockwell Collins en General Dynamics.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 18 Amerikaanse sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

SPDR S and P Aerospace and Defence ETF info:

 

Uitgever: SPDR ( State Street Global Advisors)

Ticker: XAR

ISIN: US78464A6313

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca