Lyxor STOXX Europe 600 Banks UCITS ETF

In totaal aandelen van 46 grote Europese banken in deze ETF van Lyxor. Nu is de bankensector niet bepaald zonder smet. Tijdens de kredietcrisis hebben er velen op omvallen gestaan.

Overheden hebben als reddende engel er heel wat van de ondergang moeten redden. Ondanks dat het na de kredietcrisis wel wat beter is gegaan met de banken zijn de meeste nooit helemaal de oude geworden.

Veel verdienmodellen van banken zijn de prullenbak ingegaan. Veel van die verdienmodellen waren boevenstreken die we nu niet meer accepteren. De vraag is nu kan men met normaal zakendoen wel overleven?

De eisen van de ECB en toezichthouders worden steeds zwaarder. Nog steeds zitten banken vol met oude lastig te innen leningen. Uiteraard blijven we banken nodig hebben.

Gaan we misschien veel overnames zien in de toekomst? Gaan er uiteindelijk maar een beperkt aantal sterke banken overblijven? Er zijn veel onzekerheden bij deze ETF. Maar juist die onzekerheden kunnen natuurlijk ook prachtkansen bieden.

Deze ETF van Lyxor volgt de STOXX Europe 600 Banks Net Return index. De grootste bank hierin is HSBC met 13%. De tweede bank is Banco Santander met 7%. BNP Paribas komt met 6% op de derde plaats.

Bij de landen is het Verenigd Koninkrijk met 27% het grootst. Op de tweede plaats komt Spanje met 15%. Op de derde plaats vinden we Frankrijk, Zwitserland en Italië met ieder 10%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 17 Europese sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor STOXX Europe 600 Banks UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: BNK

ISIN: FR0010345371

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs