iShares MSCI Taiwan UCITS ETF

Taiwan is wederom een land dat voor de meeste beleggers een ver van mijn bed verhaal zal zijn. Onbekend maakt onbemind maar dat is in het geval van Taiwan echt onterecht.

Ik heb persoonlijk iets met Taiwan. Als kind heb ik nog meegedaan aan een actie op onze school om geld in te zamelen voor het hele arme Formosa (de oude naam). Enkele jaren geleden heb ik op uitnodiging (en kosten) van de Taiwanese kamer van koophandel het eiland bezocht.

Taiwan is een modern land met vooral veel hightech bedrijven. Veel toeristen zie je er overigens niet want Taiwan is zeker voor Aziatische begrippen een duur land. Onderwijs zit ook op een hoog peil en opvallend veel inwoners van Taiwan spreken goed Engels.

Taiwan moet je zien als de Silicon Valley van Azië. Uiteraard moet Taiwan het hebben van de export. Taiwan exporteert  zijn hoogwaardige producten wereldwijd.

De relatie met China is wel een punt van zorg maar zolang die goed blijft is daar alleen maar voordeel uit te halen. De MSCI Taiwan index die deze ETF van iShares volgt bevat in totaal ongeveer 100 bedrijven.

Opvallend is het grote aandeel IT bedrijven. De IT sector maakt zelfs 55% van de index uit. De financiële waarden zijn goed voor een kleine 20%. De rest is redelijk gelijkmatig verdeeld over de andere sectoren.

Bij de opgenomen bedrijven valt op dat het geen bekende wereldmerken zijn. Dat komt omdat de bedrijven in Taiwan veelal componenten maken en minder eindproducten.

Met meer dan 20% is Taiwan Semiconductor Manufactoring het grootste bedrijf uit de index. Met bijna 10% is Hon Hai Precision Industry de nummer 2.

Zolang Taiwan in staat is hoogwaardige technologische producten te produceren tegen aantrekkelijke prijzen zal de economie er blijven groeien.

De kans dat deze Taiwan ETF ook negatief gaat reageren als China of Azië groeistuipen heeft is groot maar niet helemaal terecht. Ik zie daar dan mooie koopkansen. Deze ETF van iShares is een fysieke ETF met een halfjaarlijkse dividenduitkering.

Wilt u weten wanneer ik deze iShares MSCI Taiwan UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 10 Aziatische landen ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares MSCI Taiwan UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: ITWN

ISIN: IE00B0M63623

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Amsterdam