Lyxor World Water UCITS ETF

Een ETF over alles wat met water te maken heeft. Voor het grootste deel gaat het hier om aandelen van bedrijven die iets maken voor de omgang met water. Het gaat hier dus niet alleen om aandelen van bedrijven die leidingwater leveren.

Water is en blijft uiteraard een noodzakelijk iets. Een leven zonder water is voor een huishouden of bedrijf gewoon ondenkbaar. Toch zijn er nog heel veel landen waar water uit de kraan nog geen vanzelfsprekendheid is.

Met de toename van inkomens wereldwijd zal ook de vraag naar wateraansluitingen sterk blijven stijgen. Ook het vervangen van oude leidingnetten in de westerse wereld mag zeker niet vergeten worden.

De rendementen kunnen heel aardig zijn met zo’n 100% in een paar jaar tijd zoals het verleden ons leert. Deze ETF van Lyxor volgt de World Water cw Total Return Index. Er zijn slechts 20 wereldwijde aandelen in opgenomen.

Het grootste bedrijf is Danaher met 10%. Het op een na grootste bedrijf is Geberit met 9%. Op de derde plaats staat Veolia Environnement met ruim 8%. Bij de landen is de VS het grootst met 40%. Daarna komt het Verenigd Koninkrijk met 21%. Frankrijk is goed voor 14%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 9 duurzaam en alternatieve energie ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor World Water UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: WAT

ISIN: FR0010527275

Valuta: Euro

Beurs: Euronext Parijs