Een ETF is goed verhandelbaar

Een ETF heeft gewoon een beursnotering en is zolang de beurs open is op ieder tijdstip verhandelbaar. Wat dat betreft lijkt een ETF dus op een aandeel en dat brengt grote voordelen met zich mee. Ik heb er hieronder wat weggezet.

Een ETF is goed verhandelbaar t.o.v. een beleggingsfonds

In een beleggingsfonds kun je maar een keer per dag handelen. Daardoor kun je niet snel op actuele gebeurtenissen inspringen. Een daytrader kan dus niks met een beleggingsfonds.

Een ETF is mits de beurs open is gewoon de gehele dag door verhandelbaar. Je kunt dus in de ochtend kopen en in de middag weer verkopen. Veel belangrijker is dat je met een ETF ook heel goed met limietorders kunt werken.

Kortom met een ETF kun je heel snel op iedere actualiteit reageren en met een beleggingsfonds loop je altijd achter de feiten aan en ben je dus vaak de pineut.

Goed verhandelbaar door hoog volume in ETF

Wil je een goede aan- of verkoopprijs krijgen dan is volume belangrijk. Door een hoog volume daalt namelijk de spread (het verschil tussen aan- en verkoopprijs) waardoor vaker handelen goedkoper gaat worden.

Doordat een ETF gewoon constant gekocht en verkocht kan worden zorgt dit voor het noodzakelijke volume. Dit drukt de spread en dit zorgt voor weer meer handel en zo is het kringetje rond.

Hoe ik +21% jaarrendement kan maken. Klik hier

Bekijk mijn korte en lange termijn ETF transacties. Klik hier