iShares U.S. Financials ETF

De gehele Amerikaanse financiële sector in 1 ETF. Het zijn zeker niet alleen aandelen van banken die in deze ETF zijn opgenomen. Naast banken zitten er ook verzekeraars en credit card maatschappijen in.

 Maar ook de grotere investeringsbedrijven maken deel uit van deze ETF. Deze ETF van iShares volgt de Dow Jones U.S. Financials Index. Alle opgenomen aandelen hebben een notering in de VS en zijn ook gevestigd aldaar.

Er zijn in totaal bijna 300 diverse aandelen opgenomen dus het is een ETF met een brede risicospreiding. Het mag duidelijk zijn dat deze ETF erg afhankelijk is van de economie in zijn algemeen. Een eventuele nieuwe kredietcrisis kan deze ETF ook missen als kiespijn.

Zolang de economie goed is en er geen verstoringen van de financiële sector zijn dan kan deze ETF een meerjarige gestage stijging laten zien. Het aandeel dat de grootste weging heeft in deze ETF is het bedrijf van Warren Buffett.

Berkshire Hathaway is goed voor meer dan 6%. Net iets meer dan Wells Fargo die ook meer dan 6% heeft. De nummer 3 JPMorgan Chase heeft net iets minder dan 6%.

Ook alle grote creditcard bedrijven zoals; Visa, Mastercard en American Express zitten in deze ETF. Maar ook de uitgever van deze ETF BlackRock is opgenomen.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 18 Amerikaanse sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares U.S. Financials ETF info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: IYF

ISIN: US4642877884

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca