Hoe een ETF en indextracker kopen

Als ik een koopkans zie voor een bepaalde ETF of index tracker dan moet ik bij een broker op zoek naar deze ETF of index tracker. Dat kan al best een lastige opgave zijn.

Brokers zijn helaas niet zo goed in het opnemen van de juiste beschrijving. Dan blijkt ook nog eens dat de meeste ETF’s en index trackers op diverse beurzen een notering hebben.

Ik geef overigens altijd de beurs aan waarvoor ik de voorkeur heb vanwege het gemiddeld hogere handelsvolume. Maar op een andere beurs kopen is geen probleem (let wel op de valuta). Een ETF of index tracker is te herkennen aan een ticker omschrijving.

Maar alleen naar de ticker kijken is niet de goede manier want een ETF of index tracker heeft meerdere ticker benamingen en dat is zeer verwarrend. Het is beter om naar het ISIN nummer te kijken, dit moet kloppen anders is het een andere ETF.

Als ik een transactie heb gedaan dan zet ik deze direct op deze website met: De aankoopdatum, de omschrijving van de ETF of index tracker, de uitgever van de ETF, de ticker, het ISIN nummer, welke beurs en de valuta. Ook geef ik een korte reden op waarom ik koop.

Bekijk al mijn korte en lange termijn transacties: Klik hier

Mijn transacties volgen + direct een e-mail: Klik hier