Vanguard High Dividend Yield ETF

Hoog dividend is natuurlijk geen sector. Omdat dit echter wel een hele interessante ETF is heb ik hem toch maar opgenomen. Deze ETF van Vanguard volgt de  FTSE® High Dividend Yield Index.

In totaal zijn er meer 430 verschillende Amerikaanse aandelen in opgenomen. Het spreekt voor zich dat alleen aandelen met hoge dividend uitbetalingen zijn opgenomen.

Naast de voordelen van het dividend heeft een dergelijke ETF nog een groot voordeel. Dividend werkt als een magneet voor lange termijnbeleggers. Het voordeel bij lange termijnbeleggers is dat men zelden uitstapt bij heftige marktbewegingen. Dit zorgt voor meer stabiele koersen.

Maar natuurlijk ook voor weinig echt mooie instapmomenten. Er is een correctie nodig om goed te kunnen instappen. De kans op een fraaie stijging in de weken/maanden na een correctie is dan groot.

Er zitten allerlei verschillende sectoren in deze ETF van Vanguard.  De sectoren hebben een goede evenwichtige verdeling. De consumenten goederen sector en de financiële sector zijn met ieder 15% het grootst. Daarna komen de gezondheidszorg en de technologie sectoren met ieder 12%.

Bij de onderlinge bedrijven komen we vooral de bekende merknamen tegen. Het grootst is Exxon Mobil. Daarna komt Microsoft en op de derde plaats Wells Fargo.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 18 Amerikaanse sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Vanguard High Dividend Yield ETF info:

 

Uitgever ETF: Vanguard

Ticker: VYM

ISIN: US9219464065

Valuta: Dollar

Beurs: Nyse Arca