Lyxor NASDAQ-100 UCITS ETF

De Nasdaq zie ik altijd als de beurs van de toekomst. Internet, biotechnologie, media, telecommunicatie en allerlei technische vernieuwingen en uitvindingen zijn te vinden op de Nasdaq. Maar er zitten ook enkele normale oude economie bedrijven tussen. Voor lange termijn beleggers dus eigenlijk de beste beurs.

Er zit echter ook wel een keerzijde aan want bij veel aan de Nasdaq genoteerde bedrijven zijn beleggers wel heel erg op te verwachte winsten in de toekomst vooruit gelopen.

Hele hoge koers/winstverhoudingen zijn geen uitzondering bij de aan de Nasdaq genoteerde bedrijven. En het komt nogal eens voor dat een bedrijf het niet helemaal kan waarmaken of zelfs failliet gaat. Voor een index is de Nasdaq vaak best volatiel en daar moet je mee weten om te gaan.

De Nasdaq overdrijft meer dan andere indexen. Na een lange stijging nog instappen doe ik dan ook zeker nooit. Maar na een forse daling waarbij iedereen denkt dat het niet goed komt komen er vaak prachtkansen. De Nasdaq heeft door het soort bedrijven nu eenmaal de toekomst in handen en dan zal het dus zeker weer een keertje goed gaan komen.

Ik heb bewust voor de Nasdaq 100 index gekozen en niet voor de gehele Nasdaq index waar meer dan 3000 bedrijven inzitten. De Nasdaq 100 is een gewogen index op basis van marktkapitalisatie en nog wat spelregeltjes.

In de Nasdaq 100 zitten slechts de 100 grootste aan de Nasdaq genoteerde bedrijven en zonder de financiële sector. Ik gebruik een ETF van Lyxor omdat deze gewoon aan de beurs in Parijs is genoteerd en in Euro’s.

Wilt u weten wanneer ik deze Lyxor NASDAQ-100 UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 12 indextrackers: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor NASDAQ-100 UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor  (Societe Generale)

Ticker: UST

ISIN:  FR0007063177

Valuta: EURO

Beurs: Parijs