iShares U.S. Healthcare ETF

Deze ETF van iShares verschilt van de Healthcare Providers ETF. Bij de providers ETF zijn het meer de verzekeraars en de handen aan het bed.

Bij deze ETF gaat het om de farmaceuten, de fabrikanten van gezondheidszorg apparatuur en niet te vergeten de biotechnologie sector.

Uiteraard zijn de invloeden op deze ETF dezelfde. De hoge kosten in de VS die hoge winsten mogelijk maken. Het steeds ouder worden van mensen maar wel met steeds meer kwalen.

Toch is er ook een groot verschil. De winsten bij behandelaars en verzekeraars blijven altijd ver achter in vergelijking met die van farmaceutische bedrijven, gezondheidsapparatuur en niet te vergeten biotech.

De keerzijde is dan wel dat de speculatie oftewel het te ver vooruitlopen op toekomstige winsten bij deze Healthcare ETF een risico is. Deze ETF van iShares volgt de Dow Jones U.S. Health Care Index. Er zijn ongeveer 125 diverse aandelen opgenomen.

Het grootste bedrijf is Johnson & Johnson met 9%. Op de tweede plaats komt Pfizer met 7%. De gedeelde derde plaats is voor Gilead Sciences en Merck & Co met ieder 5%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 18 Amerikaanse sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares U.S. Healthcare ETF info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: IYH

ISIN: US4642877629

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca