Lyxor CAC 40 DR UCITS ETF

De CAC 40 is de index van de Franse beurs. In de CAC 40 zijn de 40 grootste bedrijven van Frankrijk opgenomen op basis van marktkapitalisatie. Als we in Europa denken aan grote bedrijven dan verwachten we die vooral in Duitsland te vinden maar dat klopt niet helemaal.

Ook Frankrijk heeft zeker net zoveel grote multinationals als Duitsland. In de CAC 40 index zitten bedrijven als; EADS ( o.a. de Airbus vliegtuigen), Michelin banden, Accor hotelketens, Renault, Danone, L’Oréal, Total enz.

Niet alleen de toonaangevende bedrijven maken de CAC 40 interessant. De CAC 40 is een breed gedragen index met bedrijven uit allerlei verschillende sectoren. De AEX heeft er bijvoorbeeld vaak last van dat slechts enkele bedrijven voor 50% de index bepalen.

De Duitse DAX met slechts 30 bedrijven leunt dan weer teveel op slechts enkele sectoren. Spreiding en diversiteit zijn vooral voor lange termijn beleggers belangrijk en dat maakt een indextracker op de CAC 40 voor deze beleggers heel interessant.

Ik heb gekozen voor een indextracker van Lyxor. Ten eerste natuurlijk vanwege kosten en hoge omzetten maar ook omdat Lyxor een Franse uitgever van ETFs is.

Wilt u weten wanneer ik deze Lyxor CAC 40 DR UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 12 indextrackers: Klik hier

Volledige prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor CAC 40 DR UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor

Ticker: CAC

ISIN: FR0007052782

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs