ETF’s en index trackers in Dollars of Euro’s

Ik heb bewust gekozen voor slechts 2 valuta. Nog liever had ik alleen ETF’s en index trackers in Euro’s gehad maar dat gaat helaas niet. Heel veel interessante ETF’s zijn nu eenmaal in Dollars en genoteerd in de VS.

Voor veel particulieren die overdag werken wel mooi overigens want die kunnen in de avonduren handelen op de Amerikaanse beurs. Nu is er met die Dollar ETF’s natuurlijk wel het probleem van de wisselkoers.

Je kunt bij een broker gewoon een Dollarrekening aanhouden en hier een bepaald bedrag opzetten. Telkens wisselen kost geld dus het is beter altijd een bepaald bedrag op de Dollarrekening te laten staan.

Wat extra valutarendement is op termijn wel te behalen door op het juiste moment wat meer of juist minder op de Dollarrekening te hebben.

Helaas is het vanwege nieuwe wetgeving op dit moment niet meer mogelijk dat inwoners van Nederland nog een Amerikaanse ETF zonder Nederlandstalige documentatie kopen. Dit heeft de mogelijkheid om nog in Amerikaanse ETF's te handelen ernstig beperkt. Wij gebruiken voor deze Amerikaanse ETF's Europese alternatieven.

Bekijk al mijn korte en lange termijn transacties: Klik hier

Mijn transacties volgen + direct een e-mail: Klik hier