Lyxor STOXX Europe 600 Construction and Materials UCITS ETF

Er zijn slechts 18 aandelen opgenomen in deze ETF van Lyxor. De opgenomen bedrijven zijn actief in de constructie sector. Een aantal bedrijven zijn producenten van materialen nodig voor constructies.

De ETF volgt de STOXX Europe 600 Construction & Materials (Net Return) index. Voor een deel is deze ETF uiteraard heel afhankelijk van de economie.

Maar vergeet niet dat ook overheden een grote rol spelen. Grote opdrachten van overheden kunnen voor een omzet boost zorgen. Havens, vliegvelden, waterbouw en het spoor o.a. zijn afhankelijk van overheidsbudgetten.

Bij de bedrijven komt Vinci het grootste bouwbedrijf in de wereld op de eerste plaats met meer dan 15%. Op de tweede plaats vinden we CRH een Iers bedrijf in bouwmaterialen en in Nederland eigenaar van Van Neerbos. Op de derde plaats komt Saint Gobain met net als CRH iets meer dan 11%.

Bij de landen staat Frankrijk met 35% op de eerste plaats. De tweede plaats is voor Zwitserland met 20%. Zweden is derde met net geen 15%.

Alles bij elkaar best een aardige ETF maar dat er slechts 18 aandelen zijn opgenomen is wel een nadeel. Ik zie liever iets meer spreiding.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 17 Europese sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor STOXX Europe 600 Construction and Materials UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: CST

ISIN: FR0010345504

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs