Lyxor STOXX Europe 600 Industrial Goods and Services UCITS ETF

In deze ETF van Lyxor zijn 112 Europese aandelen van bedrijven opgenomen die actief zijn in de industrie of service verlenen aan de industrie. Deze ETF volgt de STOXX Europe 600 Industrial Goods & Services Net Return index.

Uiteraard is de industriële sector in Europa groot en toonaangevend voor de economie. Als de Europese economie aantrekt dan zal deze ETF daar van gaan profiteren. De bedrijven opgenomen in deze ETF zijn overigens over het algemeen multinationals die dus ook erg afhankelijk zijn van de wereldeconomie.

Nadeel is natuurlijk dat de industrie een al heel lang bestaande sector is. Explosieve groei is dan ook zeker niet te verwachten. Het is meer een kolos die de golven van de economie volgt. Het is natuurlijk wel een sector die zal blijven bestaan.

Beleggen in deze ETF is dus niet zo heel moeilijk. Na een aantal mindere economische jaren instappen en dan enkele jaren profiteren van alsmaar stijgende koersen als het steeds beter gaat. Maar spectaculaire winsten op korte termijn zijn nooit te verwachten.

Bij de bedrijven is Siemens het grootst met 8%. Daarna komt het Zwitserse ABB met net geen 5%. Op de derde plaats vinden we Schneider Electric met 4%. Ook Airbus en Philips zitten overigens in deze ETF.

Bij de landenverdeling is het Verenigd Koninkrijk het grootst met bijna 25%. Op de tweede plaats komt Frankrijk met 20%. Duitsland staat pas derde met meer dan 15%.

Het valt mij altijd op dat we denken dat zo’n beetje alle grote bedrijven uit Duitsland komen. In de praktijk blijken echter de meest toonaangevende bedrijven in Europa juist helemaal niet uit Duitsland te komen. Duitsland is natuurlijk wel heel sterk in middelgrote familiebedrijven, maar die hebben meestal geen beursnotering.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 17 Europese sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor STOXX Europe 600 Industrial Goods and Services UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: IND

ISIN: FR0010344887

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs