Nederlandse trackers

Het begrip Nederlandse trackers is wat vaag en algemeen want je kunt dat op diverse manieren uitleggen. Om verwarring te voorkomen geef ik hieronder aan want voor diverse soorten Nederlandse trackers er zijn en waar je op moet letten.

Nederlandse trackers die de Nederlandse beurs volgen

Onder deze Nederlandse trackers vallen op de Nederlandse beurs genoteerde aandelen. Dit kan bijvoorbeeld een indextracker op de AEX zijn maar kan ook een ETF waarin een groepje Nederlandse aandelen is opgenomen.

Let er wel op dat deze trackers dan ook in Euro landen zijn uitgegeven. En niet een Dollar notering in de VS hebben want anders loop je ook nog valuta risico en krijg je wisselkosten.

Door een Nederlandse uitgever aangeboden trackers

Het merendeel van de uitgevers of je kunt ook zeggen makers van trackers zitten in de VS. Maar ook in Nederland zijn er partijen die aan de weg timmeren met trackers. Think is zo’n typische Nederlandse uitgever van trackers.

Think is een kleine speler vergeleken met de grote jongens uit de VS maar ik moet zeggen dat ze bij Think goed bezig zijn en geen gekke dingen doen. Het kan overigens een groot voordeel zijn dat de uitgever van een tracker in Nederland gevestigd is i.v.m. dividendbelasting en de voorkoming van dividendlekkage.

Door Nederlandse brokers aangeboden trackers

In Nederland kunnen we kiezen uit diverse brokers die weliswaar internationaal bezig zijn maar waarvan het wiegje toch echt in Nederland stond. De grootste en bekendste is natuurlijk Binckbank maar ook Degiro is hard aan de weg aan het timmeren. De oprichters van Degiro werkten overigens vroeger bij Binckbank.

Niet iedere broker heeft altijd alle trackers op zijn website staan maar de bekende trackers worden uiteraard wel door alle brokers aangeboden. De Nederlandse belegger kan gewoon bij een broker uit eigen land bijna alle wereldwijde trackers kopen.

Hoe ik +21% jaarrendement kan maken. Klik hier

Bekijk mijn korte en lange termijn transacties. Klik hier