Lyxor Thailand (SET50 NET TR) UCITS ETF

Thailand is al een behoorlijk ontwikkeld land in Azië. Zowel export als toerisme zijn belangrijke steunpilaren van de economie. De echt grote groei is er wel uit bij Thailand.

Er zijn ook tal van problemen. Door politieke onrust en een coup zo op zijn tijd krijgt de toeristensector vaak flinke tikken uitgedeeld. Thailand is welvarender geworden en daardoor duurder iets wat drukt op de exportmogelijkheden.

Binnenlandse consumptie staat onder druk door de te snel toegenomen persoonlijke leningen. Hierdoor zijn lasten te hoog geworden en is de bestedingsruimte gekrompen.

Toch ben ik zeker niet alleen maar negatief over Thailand. Er zijn zeker wel mogelijkheden voor meer groei. Als donkere wolk blijven wel de politieke problemen boven het land hangen. Dit zet teveel een rem op de toeristensector en het stoot buitenlandse investeerders af.

De successleutel voor Thailand is dan ook te vinden bij politieke rust. Maar of die rust er gaat komen? Zo ja dan gaat dit in ieder geval wel een instapmoment zijn. Kort na politieke escalatie instappen is tot op heden altijd succesvol gebleken.

Deze ETF van Lyxor volgt de SET50 index waarin de 50 grootste bedrijven van Thailand zijn opgenomen. De financiële sector is met ongeveer 25% het grootst. Telecom en energie zijn ieder goed voor 15%.

Consumenten goederen en de industrie ieder nog geen 10%. Alles bij elkaar een goede evenwichtige verdeling van de sectoren.

Deze ETF van Lyxor volgt de SET50 NET TR index. NET TR geeft aan dat het een herbeleggingsindex is en er dus geen dividenduitkeringen plaatsvinden.

Wilt u weten wanneer ik deze Lyxor Thailand (SET50 NET TR) UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 10 Aziatische landen ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor Thailand (SET50 NET TR) UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe General)

Ticker: THA

ISIN: FR0011067529

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs