iShares BRIC 50 UCITS ETF

De BRIC 50 index was jarenlang een index waar veel van verwacht mocht worden maar inmiddels is veel van die hoop wel verloren gegaan. BRIC is overigens een afkorting van de 4 landen die in deze index zitten; Brazilië, Rusland, India en China.

Het getal 50 slaat dan weer op de 50 grootste in de index opgenomen bedrijven van deze 4 landen. Ik kijk altijd op 2 manieren naar deze BRIC index. Allereerst naar de 4 landen zelf. Ik moet dan vaststellen dat de grote groei er inmiddels toch echt wel uit is.

Ik ben overigens wel van mening dan op de langere termijn het weer wel goed gaat komen met deze landen maar dat gaat nog wel even duren. Belangrijker voor mij is het feit dat het hier wel gaat om de 50 grootste bedrijven uit die landen.

Hele grote bedrijven zijn altijd internationaal actief en hebben dus altijd wat minder te vrezen van problemen in het land van vestiging. Kijk zoiets biedt kansen. Als het met de BRIC landen zelf minder gaat dan zullen ook de beurzen in die landen gaan dalen.

Die 50 grote bedrijven gaan dan ook afgestraft worden maar dat zal dan niet helemaal terecht zijn en dan komen er mooie instapmomenten. Het feit dat in de BRIC  50 index de grootste bedrijven zijn opgenomen weegt bij mij zwaarder dan de landen zelf.

De verdeling over de landen is ongeveer: China: 60%, India: 15%, Rusland en Brazilië ieder iets meer dan 10%.

Ik heb gekozen voor een ETF van iShares omdat deze in Euro’s is en gewoon een notering in Amsterdam heeft. Het is een fysieke ETF dus alle aandelen zijn ook daadwerkelijk in bezit.

Wilt u weten wanneer ik deze iShares BRIC 50 UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 12 indextrackers: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares BRIC 50 UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: BRIC

ISIN: IE00B1W57M07

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Amsterdam