iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF (Dist)

Emerging Markets betekend in het Nederlands opkomende markten. Het gaat dan dus over economieën van landen die achter zijn gebleven en dus de potentie hebben nog flink te gaan groeien.

Dergelijke economieën kunnen makkelijk met meer dan 10% jaarlijks groeien. Cijfers die natuurlijk voor de al ontwikkelde westerse economieën gewoon niet meer haalbaar zijn.

Uiteraard gaan bedrijven in die Emerging Markets mee met de economie en die hebben dus ook een enorm groeipotentieel. In een achtergebleven economie liggen lonen en kosten laag en daarom kunnen bedrijven daar zeer goedkoop produceren.

Door het goedkoop produceren hebben ze dan weer hele goede export kansen. De combinatie snel groeiende interne economie en grote export mogelijkheden zorgen er dan voor dat sommige van die bedrijven snel de wereld kunnen gaan veroveren.

Om eens een dergelijk bedrijf te noemen; Samsung. Niet toevallig dus dat Samsung in deze ETF van iShares de grootste weging heeft. De keerzijde van Emerging Markets is dat ze vaak veel te snel groeien.

Ze krijgen dan groeistuipen waardoor het een paar jaar heel slecht kan gaan. Maar uiteindelijk gaan ze het groeipad weer terugvinden en dan komt het meestal weer goed.

Grote kansen dus met deze ETF maar zeker niet zonder risico en op het juiste moment in en uitstappen is heel belangrijk. Deze ETF van iShares is geen kleintje want er zijn meer dan 800 bedrijven in opgenomen verdeeld over 17 landen.

Ook het belegde vermogen in deze ETF is fors. Het is een fysieke ETF dus alle aandelen zijn in bezit. Eens per kwartaal is er een dividenduitkering.

Wilt u weten wanneer ik deze iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF (Dist) koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 geografisch bepaalde ETF's: Klik hier

Volledige prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF (Dist) info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: IEMM

ISIN: IE00B0M63177

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Amsterdam