iShares MSCI Eastern Europe Capped UCITS ETF

Deze ETF van iShares volgt de MSCI Eastern Europe index. Nu is het wel belangrijk om te kijken wat men hier onder Oost Europa verstaat en in welke landen de meeste bedrijven uit deze index gevestigd zijn.

Rusland neemt met ongeveer 60% uiteraard de eerste plaats op zich. Polen is met bijna 30% de nummer 2. Dan blijft er niet veel meer over voor de overige landen. Hongarije en Tsjechië zijn ieder maar goed voor enkele procenten.

Puur geografisch bekeken niet zo’n evenwichtige verdeling. Maar het is wel begrijpelijk want een bedrijf moet wel een behoorlijke marktkapitalisatie hebben om in een dergelijke ETF opgenomen te worden. Helaas hebben veel kleinere Europese landen gewoon geen of te weinig bedrijven van voldoende omvang.

Ook per sector gekeken zien we een grote winnaar namelijk energie met ongeveer 40%. Ook de financiële sector is goed vertegenwoordigd met bijna 30% maar dat zie je wel vaker. De overige 30% is verdeeld over de andere sectoren.

Om te beleggen in deze Oost Europese ETF is het dus wel belangrijk om te weten dat Rusland met olie en gas een belangrijk stempel drukt. Niks mis mee maar wel iets om goed rekening mee te houden. Dit is een fysieke ETF dus iShares heeft de desbetreffende aandelen ook daadwerkelijk gekocht.

Wilt u weten wanneer ik deze iShares MSCI Eastern Europe Capped UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 geografisch bepaalde ETF's: Klik hier

Volledige prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares MSCI Eastern Europe Capped UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: IEER

ISIN: IE00B0M63953

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Amsterdam