Columbia India Infrastructure ETF

India is uiteraard een land dat in vergelijking tot de westerse wereld heel ver is achtergebleven. Maar India is wel begonnen aan een inhaalrace. Ik weet eigenlijk niet of ik het wel een race moet noemen want het gaat erg traag.

Ook ziet het er vaak hoopvol uit voor een tijdje maar volgen er dan toch weer wat economische hobbels. Aan de andere kant is India wel een enorm land met gigantisch veel inwoners. Het potentieel voor groei in infrastructuur is er dus zeker.

Niet verkeerd denk ik om te beleggen in infrastructuur als je weet dat een land nog maar aan het begin staat van een meerdere decennia lange groei.

Maar het is zoals met al die opkomende landen geen eenvoudig inkoppertje want bubbels, oververhitting en schuldenbergen kunnen voor jarenlange vertragingen zorgen.

Deze ETF van Columbia (voorheen EGshares) volgt de Indxx India Infrastructure Index. In totaal zijn slechts aandelen van 30 bedrijven opgenomen.

De meest bedrijven hebben een weging van tegen de 5%. De grootste drie zijn; Bharat Heavy Electricals, Idea Cellular en Bharti Airtel en ze hebben ieder iets meer dan 5%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 13 Aziatische sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Columbia India Infrastructure ETF info:

 

Uitgever ETF: Columbia

Ticker: INXX

ISIN: US19762B8063

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca