Trackers list

Alvorens je in trackers gaat beleggen is het verstandig een lijstje te maken met trackers waarin je eventueel zou willen gaan beleggen een dergelijk lijstje heet een trackers list.

Hoe een trackers list maken

Kijk uitsluitend naar de markten waarin je wilt gaan beleggen en zoek dan daarvoor enkele trackers uit. Zorg ervoor dat de list overzichtelijk blijft dus maak harde keuzes en laat bewust een aantal trackers afvallen.

Zorg wel dat je wat verschillende markten aan je list toevoegt want spreiding is belangrijk. De spreiding is ook nodig om op gezette tijden toch posities in te kunnen nemen want kansen komen in diverse markten altijd op verschillende tijdstippen.

Zo kun je dus ergens instappen en later als je met winst uitstapt kun je omdat dan elders zich weer kansen voordoen meteen weer met een andere tracker vol de race in gaan.

Neem de tijd om een goede trackers list te maken

Een goede trackers list maken kost gewoon veel research en dus tijd. Doe niks overhaast en trek voldoende tijd uit om kwalitatieve en voor jou hele interessante trackers in de list te plaatsen.

Evalueer de trackers list regelmatig

De wereld blijft in beweging en zeker wat betreft trackers willen er dus nog wel eens wat nieuwe bijkomen. Het is nodig om van tijd tot tijd de list aan te passen. Doe dit ook op basis van resultaten, als je met bepaalde trackers altijd een beetje misgrijpt haal ze dan van de list. Verwijder ook trackers waarin je nog nooit een positie hebt ingenomen en zoek hiervoor naar alternatieven.

Hoe ik +21% jaarrendement kan maken. Klik hier

Bekijk mijn korte en lange termijn transacties. Klik hier