Vanguard Information Technology ETF

Informatietechnologie is natuurlijk een nog jonge sector die 20 jaar geleden nog niks voorstelde. Maar door de enorme groei van internet is dit een hele grote en ook belangrijke sector geworden.

De informatietechnologie sector zie ik zelf als de belangrijkste sector voor de toekomst. Veel beleggers maken de fout om te denken dat de internet hype nu wel voorbij is.

De hype misschien wel maar internet en alle toepassingen staan nog steeds in de kinderschoenen naar mijn mening. Nog tientallen jaren is er groei te verwachten bij informatietechnologie.

Deze ETF van Vanguard volgt de MSCI US Investable Market Index (IMI)/Information Technology index. In totaal zijn er meer dan 380 informatietechnologie aandelen in deze ETF opgenomen.

Het zijn zowel de grotere maar ook kleinere Amerikaanse informatietechnologie bedrijven. Uiteraard alle grote namen zoals Apple, Micosoft, Google, Facebook en Intel.

Deze sector heeft natuurlijk al een gebarsten bubbel meegemaakt waardoor beleggers voorzichtiger zijn geworden. Te voorzichtig denk ik als ik kijk naar de groeimogelijkheden in de toekomst.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 18 Amerikaanse sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Vanguard Information Technology ETF info:

 

Uitgever ETF: Vanguard

Ticker: VGT

ISIN: US92204A7028

Valuta: Dollar

Beurs: Nyse Arca