iShares U.S. Real Estate ETF

Dit is de Amerikaanse onroerend goed ETF. Het ligt dus voor de hand dat deze ETF bestaat uit aandelen van Amerikaanse onroerend goed bedrijven. Maar zo werkt dat niet in de VS.

Onroerend goed bedrijven hebben daar een andere status namelijk die van REIT. De afkorting REIT staat voor; real estate investment trust. Een REIT ontwikkeld, beheerd en is eigenaar van allerlei soorten onroerend goed.

Denk dan vooral aan commercieel onroerend goed zoals; kantoren, ziekenhuizen, winkels, hotels maar overigens ook appartementen complexen. Een REIT heeft wel iets weg van een beleggingsfonds.

Een REIT kan beursgenoteerd zijn. Het mag duidelijk zijn dat alleen beursgenoteerde REIT’s in deze ETF zijn opgenomen. Er is een hele regelgeving wat betreft REIT’s. Een belangrijke regel is dat een REIT verplicht is 90% van de winst uit te keren aan zijn aandeelhouders middels dividend.

Deze ETF volgt de Dow Jones U.S. Real Estate Index. In totaal zijn er ongeveer 120 aandelen opgenomen in deze ETF van iShares. Het grootst is Simon Property Group REIT met 7%. Daarna komt American Tower REIT Corp met net geen 5%. De nummer 3 is Public Storage REIT met minder dan 4%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 18 Amerikaanse sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares U.S. Real Estate ETF info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: IYR

ISIN: US4642877397

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca