iShares Transportation Average ETF

Een ETF vol met pakjesvervoerders, luchtvaartmaatschappijen, bootjes, treinen en truckers. Alle grote Amerikaanse vervoersbedrijven vallen onder deze ETF. Uiteraard is deze ETF erg afhankelijk van de economie want er moet wel iets te vervoeren zijn.

Maar ook de olieprijzen zijn van invloed want al dat vervoer slurpt heel wat brandstof. Een mooie ETF om tijdens of net na een recessie op te pikken. Bij aanhoudende economische groei zal deze ETF ieder jaar meestijgen.

Wel oppassen als het economisch wat minder gaat want dan is ook een jarenlange daling te verwachten. Deze ETF van iShares volgt de Dow Jones Transportation Average Index. In totaal zijn slechts 20 aandelen opgenomen.

Luchtvracht en logistiek, de pakjesvervoerders dus zijn met 28% het grootst in deze ETF. Daarna komen de treinen met 23%. Als derde de truckers met 22%. Luchtvaartbedrijven zijn goed voor 18% en de scheepsvaartsector heeft 7%.

Het grootste bedrijf is Fedex met 11%. Daarna komt UPS ook weer een pakjesvervoerder met bijna 8%. Op de derde plaats het spoorwegbedrijf Kansas City Southern met 7%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 18 Amerikaanse sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares Transportation Average ETF info:

 

Uitgever: iShares (BlackRock)

Ticker: IYT

ISIN: US4642871929

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca