Global X China Industrials ETF

De Chinese industrie ETF. De industriële sector in China is uiteraard heel groot. Dat komt niet alleen omdat China tot de grootste economieën in de wereld behoort.

China is ook een exportland bij uitstek. Veel wat de Chinese industrie produceert komt in het buitenland terecht. Nu staat die export wel een beetje onder druk. Ik heb het dan niet alleen over de wat haperende wereldeconomie.

Zoals altijd met lage lonen landen stijgen uiteindelijk de prijzen als het er steeds maar beter gaat. Alleen op prijs kunnen concurreren werkt dan niet meer. Er zal uiteindelijk ook een product met meerwaarde gemaakt moeten worden. Maar zoiets kost tijd.

Ik zie nog steeds wel groei voor de lange termijn in de Chinese industrie. Maar uitdagingen zijn er zeker. Deze ETF van Global X volgt de Solactive China Industrials Total Return Index. In totaal zijn er iets meer dan 40 verschillende aandelen opgenomen.

Het grootste bedrijf is CRRC Corp met 7%. Op de tweede plaats komt Byd Company met 6%. De volgende is Zhuzhou CSR Times Elec met 5%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 13 Aziatische sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Global X China Industrials ETF info:

 

Uitgever ETF: Global X

Ticker: CHII

ISIN: US37950E7058

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca