Long ETF

Met een long ETF speel je in op een verwachte stijging van de onderliggende waarden. Bij een stijging maak je winst en bij een daling helaas verlies. Vrijwel de meeste ETF producten spelen in op een stijging en zijn dus long ETFs. Wil je een long ETF gaan kopen let dan goed op de volgende zaken:

Geen short maar een long ETF

Dat ligt natuurlijk voor de hand. Maar omdat heel veel beleggers vaak wat gehaast een ETF kiezen en soms er ook foutief vanuit gaan dat een ETF altijd een long product is koopt men nog wel eens per ongeluk een short i.p.v. een long ETF. Oppassen dus want deze fout is snel gemaakt en de gevolgen kunnen slecht uitpakken.

Long ETF met hefboom

Er zijn er nog niet zoveel maar er zijn ook long ETFs met een hefboom. Door de hefboom vallen winsten veel hoger uit maar verliezen helaas ook. 

Een ETF kenmerkt zich doordat je meestal gespreid en dus behoorlijk safe aan het beleggen bent zonder de kans op grote verliezen. Bij een long ETF met hefboom is dit dus totaal anders.

Een long ETF hoeft niet lange termijn te zijn

Er zijn nog steeds beleggers die denken dat een long ETF betekend dat het geschikt is voor de lange termijn belegger. Dat is niet zo. Long gaan en lange termijn beleggen heeft niets met elkaar te maken.

Je kunt een long ETF gebruiken om korte termijn of lange termijn posities in te nemen en zelfs daytraden is mogelijk. Long slaat gewoon op speculeren op stijging en heeft niets te maken met de termijn waarin.

Hoe ik +21% jaarrendement kan maken. Klik hier

Bekijk mijn korte en lange termijn ETF transacties. Klik hier