Lyxor MSCI World Information Technology TR UCITS ETF

Deze ETF van Lyxor volgt de MSCI World Information Technology index. In plaats van informatie technologie kun je dit ook de internet ETF noemen. Allerlei bedrijven die iets met internet te maken hebben zijn er in opgenomen.

In totaal zitten er ongeveer 160 wereldwijde bedrijven in deze ETF. Internet is uiteraard niet meer weg te denken uit ons leven. Maar bedenk wel dat dit toch echt iets is wat er nog niet zolang is.

Ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik voor het eerst (ik was er vroeg bij) een vliegticket via internet kocht. Op het vliegveld aangekomen brak er bij het inchecken paniek uit bij de grondstewardessen. Wat had ik daar bij?

Ze kwamen allemaal dat vreemde papiertje van mij aanschouwen. De verbazing was dan ook groot dat hun systeem dat door mijzelf geprint vodje accepteerde als echt ticket. Dit gebeurde mij nog geen 20 jaar geleden.

Facebook lijkt er ook altijd al geweest te zijn maar is pas 2004 gestart. Wat ik met deze voorbeelden wil aangeven is dat er veel bedrijven in deze ETF en ook internet nog pas aan het begin van hun levenscyclus zitten en nog jaren kunnen groeien.

Wat betreft de computertechnieken zitten er overigens ook wat dinosaurussen tussen zoals IBM. Informatie technologie en internet kunnen nog decennia verder groeien. Dat schept grote kansen voor deze ETF.

Maar zoals altijd zijn beleggers al vooruit gaan lopen op de mooie toekomst. Koersen zijn al erg hoog opgedreven vaak en terugvallen zijn dan te verwachten. Bij correcties instappen kan zeer succesvol zijn bij deze ETF van Lyxor.

Het grootste bedrijf in deze ETF is Apple met 15%. Google is met meer dan 8% de nummer 2. Daarna komt Microsoft met bijna 8%. Daarna volgen Facebook, Intel, IBM, Cisco Systems en Oracle.

Het is geen verbazing dat de VS met meer dan 80% het grootst vertegenwoordigd is. Daarna Japan met bijna 7%. Dan komen er nog diverse vooral Europese landen met bescheiden percentages.

Het TR in de benaming van deze ETF staat voor total return wat betekend dat deze ETF geen dividend gaat uitkeren. Het is een herbeleggingsindex en het dividend gaat men dus bij de koers optellen.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 7 Wereldwijde moderne sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor MSCI World Information Technology TR UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: TNOW

ISIN: LU0533033667

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs