Lyxor STOXX Europe 600 Telecommunications UCITS ETF

Telecommunicatie is inmiddels een hele sterke niet meer weg te denken sector geworden. Deze ETF van Lyxor volgt de STOXX Europe 600 Telecommunications Net Return index.

Telecommunicatie is wel een sector waar hele grote investeringen nodig zijn alvorens de winsten gaan komen. Geen terrein voor kleine spelers. Kleintjes redden het niet. Mochten ze wel levensvatbaar zijn dan worden ze overgenomen door grotere spelers.

Uiteindelijk zal er dan een markt ontstaan waar de infrastructuur al betaald is. Maar nog belangrijker waar nog maar enkele grote spelers zijn overgebleven.

Als men dan alle in het verleden gemaakte schulden, gemaakt voor investeringen en overnames deels weet af te betalen dan kan het grote geld binnen geharkt worden.

Er liggen dus zeker nog kansen in de toekomst voor deze Europese telecommunicatie ETF. De hype van jaren geleden is ook wat gaan liggen dus de kansen komen.

In totaal zijn meer dan 20 bedrijven opgenomen in deze ETF. Bij de bedrijven is Vodafone de grootste met meer dan 20%. De nummer twee is Telefonica met bijna 15%. Op de gedeelde derde plaats Deutsche Telecom en de BT Group met ieder net geen 14%.

Bij de landen is het Verenigd Koninkrijk het grootst met 40%. Daarna komt Duitsland met 15%. Het derde land is Spanje met net geen 15%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 17 Europese sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor STOXX Europe 600 Telecommunications UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: TEL

ISIN: FR0010344812

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs