Lyxor STOXX Europe 600 Retail UCITS ETF

Deze ETF van het Franse Lyxor volgt de Stoxx Europe 600 Retail Net Return index. Het mag duidelijk zijn dat er uitsluitend retail bedrijven in deze index zijn opgenomen. Een ETF met  retail is uiteraard heel afhankelijk van consumenten.

Het consumentenvertrouwen moet hoog zijn en consumenten moeten het geld ook kunnen uitgeven. Dus lage werkeloosheid en veel loonstijgingen zullen een boost geven aan deze retail ETF.

Nu is Europa nog steeds niet helemaal bekomen van de crisis en consumentenbestedingen blijven daardoor onder druk staan. Er zit dus nog groei in het vat voor de komende jaren en daar zal deze ETF dan van profiteren.

Uiteraard uitsluitend Europese bedrijven in deze ETF. In totaal zijn meer dan 30 bedrijven opgenomen. Het grootst is Hennes & Mauritz met 13%. De nummer 2 is Inditex met 12%. De naam Inditex is niet zo bekend maar hier vallen meerdere merken onder zoals o.a. ook Zara. Tesco is de nummer 3 met meer dan 8%. Ook Ahold zit in deze ETF.

Wat betreft de Europese landen is het Verenigd Koninkrijk het grootst aanwezig met 40%. Zweden en Spanje hebben ieder ongeveer 14%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 17 Europese sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor STOXX Europe 600 Retail UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: RTA

ISIN: FR0010344986

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs