iShares MSCI Global Metals and Mining Producers ETF

Wereldwijde mijnen van allerlei metalen, mineralen enz. in deze ETF van iShares. De goud en zilvermijnen zijn uitgesloten bij deze ETF. Een mooie manier dus om te kunnen beleggen in allerlei verschillende mijnen exclusief de goud en zilvermijnen.

Dat is een voordeel want de prijzen van goud en zilver reageren anders dan die van andere te delven metalen. De reden is natuurlijk dat goud en zilver behoorlijk afhankelijk zijn van beleggingen en speculatie.

Deze ETF van iShares volgt de MSCI ACWI Select Metals & Mining Producers Ex Gold & Silver Investable Market Index. In totaal zijn er bijna 200 wereldwijde mijnbouwbedrijven opgenomen.

De grootste 3 opgenomen bedrijven zijn; BHP Billiton met 18%, Rio Tinto met bijna 10% en Glencore met 4%. Bij de landen is Australië het grootst met 27%. Op de tweede plaats vinden we de VS met bijna 14%. De derde plaats is voor Japan met 11%.

De prijzen van gedolven metalen, mineralen en andere grondstoffen zijn uiteraard afhankelijk van de wereldeconomie. De koersen van mijnaandelen reageren altijd wat heftiger dan de prijzen van de grondstoffen.

Beleggen in mijnen kan dus als een soort hefboom gezien worden. De koersuitslag bij deze ETF is niet zo heftig als bij die van goud en zilvermijnen. Maar een verdubbeling of halvering in een paar jaar tijd is zeker mogelijk.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 12 grondstoffen sector ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares MSCI Global Metals and Mining Producers ETF info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: PICK

ISIN: US46434G8481

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca